BRD are peste 15.000 de carduri contactless

18 aprilie 2011

Sursa: zf.ro

BRD, a doua banca locala dupa active, a emis din toamna trecuta si pana acum peste 15.000 de instrumente de carduri care permit plati rapide de mica valoare, fara sa fie necesara trecerea prin cititorul POS si tastarea codului PIN.

Instrumentele de plati fara contact (contactless) vin sub o forma neobisnuita - fie "sticker", care poate fi lipit spre exemplu pe spatele telefonului mobil, fie breloc pentru chei. Platile de mica valoare pot fi facute la POS-uri speciale, care inglobeaza tehnologia contactless, prin simpla apropiere.

"Avem peste 15.000 de stickere si, cu toate ca nu ne asteptam la o asemenea evolutie, cateva mii de brelocuri", spune Dana Demetrian, directorul polului administrativ al retelei BRD. Ea este cea care a initiat proiectul platilor contactless la BRD.

Banca a instalat pa­na in prezent ceva mai mult de 1.000 de POS-uri care permit plati contactless, la parteneri precum reteaua de magazine Mic.ro, hipermarketurile Carrefour sau lanturile de restaurante Pizza Hut ori KFC. De asemenea, BRD a instalat astfel de POS-uri si la turnichetii de la intrarile in statiile de metrou din Bucuresti, acesta fiind de altfel proiectul pilot prin care au fost testate cardurile contactless.

"Este clar ca daca nu dezvolti infrastructura de acceptare, degeaba ai carduri contactless. Dar odata ce am largit reteaua de acceptare, vedem si o cerere mare pentru carduri contactless, cu toate ca nu am facut eforturi deosebite pentru promovarea lor", spune Demetrian.

Acces contactless pe Dinamo

BRDa lansat ieri oficial un card de debit care Inglobeaza tehnologia contactless, emis in parteneriat cu clubul de fotbal Dinamo. Pe langa platile uzuale, cardul poate fi folosit si pentru accesul pe stadionul Dinamo din Bucuresti, clientii putand sa opteze daca doresc sa aiba instalate functii de tip abonament pentru meciuri sau portofel electronic, ceea ce inseamna o functie similara cu cea a biletelor la meci emise in forma letrica. Cardurile sunt ilustrate cu poze ale jucatorilor, iar cele cu functie de abonament vor avea inscrisa si poza posesorului.


inapoi la lista articolelor