GAME OVER!

10 octombrie 2009

Sursa: gsp.ro

Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, spune ca legea 60 sustine masura luata de club: "Nu vor intra la meciuri suporterii care au facut contramanifestatii la meciurile Stelei si care au adus injurii in timpul acestor manifestatii ilegale. E o lege pe ordine publica". Pina acum, pozele a 1000 de oameni care ar fi manifestat ilegal au fost introduse in baza de date. Acestia nu vor mai putea intra la partidele ros-albastrilor.

Steaua i-a identificat pe cei care l-au injurat pe Becali si, ajutata de "Legea Dragomir", le-a interzis accesul pe stadion.

Gigi Becali joaca tare in razboiul cu cei care il contesta. Steaua a luat deja o hotarire in premiera si a decis sa interzica nu mai putin de 1.000 de persoane la viitoarele meciuri de pe teren propriu, primul fiind cel cu Fenerbahce, pe 22 octombrie.

Pe ce baza i-a interzis
Cum s-a ajuns ca lista initiala cu fanii interzisi sa se lungeasca spectaculos si sa ajunga la 1.000 de persoane? Dupa meciul cu Gloria Bistrita, Steaua a luat inregistrarile video cu cei care l-au contestat si l-au injurat pe Becali. "Legea 60 interzice si ii sanctioneaza pe cei care fac contramanifestatii, dar si pe cei care aduc injurii in cadrul manifestarilor publice, iar stadionul si un meci de fotbal sint manifestatii publice. I-am identificat si i-am interzis", a explicat ieri Argaseala. Hotarirea Stelei de a le bloca patrunderea pe stadion la viitoarele meciuri a fost facilitata de un articol din Legea 4, a lui Dragomir, care spune ca un club organizator poate lua o astfel de masura.

Vor fi blocati in calculator
Cum va actiona masura importiva celor interzisi? La meciul cu Fenerbahce, daca vreunul dintre cei 1.000 va veni la casele de bilete sa cumpere tichet, dupa ce casiera ii va introduce datele personale in calculator, automat sistemul va arata eroare si va bloca posibilitatea de a-i fi emis bilet. La fel si in sistemul on-line, dupa ce isi vor introduce datele, se va bloca procedura.

Noua procedura de ticketing in Ghencea
Pentru a se asigura ca suporterii interzisi nu vor putea intra in stadion, Steaua a anuntat masuri suplimentare in privinta achizitiei de tichete, dar si a accesului pe stadion.

  • Pasul 1: Orice bilet care va fi emis de Steaua va fi eliberat pe baza unui buletin de identitate. Nu se vor mai vinde, ca pina acum, mai multe tichete pe baza aceluiasi CNP.
  • Pasul 2: La portile de acces, cel care va veni la stadion va intra doar daca prezinta propriul Buletin sau Carte de Identitate, iar biletul contine aceleasi date ca si pe actul sau personal. Daca vine cu propriul buletin, dar cu un bilet care are alte date, nu va fi lasat in arena.
  • Pasul 3: In momentul intrarii pe poarta turnichetului, respectivului fan i se va face o poza, care va ramine in baza de date a Stelei, alaturi de datele personale care sint citite de sistemul turnichetului dupa ce biletul a fost citit.
  • Pasul 4: Daca in stadion cineva va arunca o torta, va injura sau va afisa un banner rasist, obscen ori xenofob, el va fi filmat si, daca nu va fi identificat si scos din stadion in timpul respectivei partide, la finalul jocului va fi identificat cu ajutorul inregistrarilor video, confruntate cu pozele din baza de date a Stelei.

Abonamentele la peluze, anulate
Gigi Becali a anuntat ieri o alta masura: "Am anulat toate abonamentele la peluza. Sa vina sa-si ia inapoi toti banii, chiar daca au vazut deja citeva meciuri. Din iarna, sa vina si cei de la tribune sa-si ia jumatate din bani pe abonamente. Din iarna voi vinde abonamente cu 1 leu bucata pentru ca eu vreau pe stadion oameni civilizati, oricum huliganii pe care i-am interzis nu vor mai putea cumpara niciodata nici abonamente, nici tichete".

BILA NEAGRA
Procedura de acces va fi ingreunata
Jandarmii si stewarzii vor confrunta la porti datele de pe buletin si de pe bilet, astfel ca accesul in stadion se va face mult mai greu. "Asa este, patrunderea in arena va fi ingreunata, insa vom deschide portile cu 4-5 ore inainte de fluierul de start, nu cu doua ore, ca pina acum", a comentat presedintele Valeriu Argaseala.

BILA ALBA
Bisnitarii, primii loviti
Cum nimeni nu va mai putea intra pe stadion daca nu are pe bilet aceleasi date ca pe buletin, rezulta ca cine va cumpara tichete de la bisnitari nu va acces in arena. "Faptul ca vom elimina bisnita este una din cele mai importante realizari, pentru ca acei indivizi reprezinta niste capuse intre club si suporterii adevarati", spune Valeriu Argaseala.

"Suporterul trebuie sa se prezinte la poarta cu biletul si cu buletinul sau. Daca numele de pe buletin nu corespunde cu cel de pe bilet, nu va putea intra".Valeriu Argaseala, presedinte Steaua

POZITIA JANDARMERIEI - Marius Militaru: "E legal"
Purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, Marius Militaru, a explicat ieri de ce masura Stelei este acoperita de lege.

- Domnule Militaru, are Steaua dreptul sa interzica persoane pe stadion?
- Pe baza unui raport al agentului constatator si a unei decizii a unui judecator, dar conform Legii 4, Legea Dragomir, organizatorul are dreptul de a-si lua masuri suplimentare de a asigura ordinea pe stadion. Decizia de a interzice accesul unor persoane, poate fi considerata o masura suplimentara, dar cei de la Steaua trebuie sa aiba si sa depuna argumente in fata organelor abilitate.
- Ce anume?
- Probe. Imagini video clare ca acele persoane au creat probleme in mod repetat, ca au injurat, ca au tulburat ordinea publica, ca au facut pe stadion contramanifestatii, care, intr-adevar, sint interzise de Legea 60. Apoi trebuie sa ne trimita si noua, Jandarmeriei, numele persoanelor respective.

inapoi la lista articolelor