Cum sa lucrezi eficient cu calculatorul

10 iunie 2009

Sursa: Bihoreanul

Cateva zeci de agenti comerciali, directori de firme si de institutii s-au intalnit miercuri la amiaza in sala de conferinte a hotelului Maxim, pentru a participa la seminarul cu tema "Solutii DEC si Microsoft pentru economie, timp si resurse".

"In cadrul acestui eveniment, Microsoft si DEC IT au prezentat doua solutii de tip enterprise - Small Business Server 2008 si Essentials Business Server 2008 - destinate firmelor mici, care au pana in 50 de calculatoare, respectiv firmelor mijlocii, care au peste 50. Aceste solutii au menirea sa ajute organizatiile sa optimizeze cheltuielile si sa eficientizeze munca angajatilor, in ceea ce priveste toata infrastructura in IT: de la comunicatii, securitate si colaborarea cu angajatii, pana la lucrul in comun si in echipa", a declarat Sorin Olaru, Partner Account Manager Microsoft Romania.

Munceste mai "destept"
Acesta a dat ca exemplu un sistem complex ce vine in completarea "banalului" program Microsoft Office. Daca pana acum, cand se lucra in retea, colegii de birou nu puteau deschide acelasi document, decat in copie "read only", cu noul sistem, acest lucru devine posibil.

Doi angajati vor putea lucra pe acelasi document in acelasi timp, fiecare din echipa avand posibilitatea sa vada ce face celalalt. "Eficienta acestui sistem se vede cel mai bine in cazul celor care lucreaza in Excel, documente mai complexe decat Word. De pilda, intr-o firma se fac rapoarte. Ei bine, la final, cineva face un raport mare, care contine datele din toate celelalte rapoarte, ceea ce e destul de dificil. Poate dura de la 2 ore pana la 3 zile. Cu acest program, pentru ca toti pot lucra in acelasi fisier deodata, cand termina ultimul, e gata si raportul final. Se castiga astfel timp pretios", a mai explicat Olaru.

Potrivit acestuia, pretul unui asemenea sistem variaza in functie de companie si de numarul angajatilor. De precizat ca firmele care doresc sa il implementeze, dar nu au banii necesari, au posibilitatea sa acceseze fonduri europene cu ajutorul EUGA (European Union Grant Advisor).

In Oradea, solicitantii se pot adresa firmei DEC IT, partener Microsoft din 1999. "Oferim consultanta gratuita, iar astfel partenerii nostri vor sti calea pe care trebuie sa o urmeze pentru a obtine aceste fonduri. Totodata, specialistii nostri le vor prezenta etapele de implementare a acestui sistem", a declarat Claudia Mang, directorul executiv al DEC IT.

De la camere video, pana la ticketing pentru schi si stadioane
Compania DEC IT a fost infiintata in 1991, oferind servicii de dezvoltare si aplicatii software, dar si solutii IT la cheie, pliate pe specificul fiecarui client. Asigura astfel nevoile de management eficient al resurselor umane, securitatea organizatiei, precum si eliminarea posibilelor situatii de frauda din afara si din interiorul institutiei.

"DEC este specializata pe solutii IT pentru control acces, pontaj, ticketing piscine, stadioane sau parcari, supraveghere video, dar si vanzari mobile. Am fost cei care au implementat in Romania prima solutie de ticketing, cu tehnologie RFID, pentru partiile de schi si pentru stadioane - in 2005, in Timisoara, apoi la Steaua si Dinamo", a explicat Claudia Mang.

Aceasta a mai precizat ca DEC a oferit cea mai mare solutie combinata de supraveghere video, control acces si pontaj din Romania, firmei Transilvania General Import Export, la platformele Sudrigiu-Rieni-Stei. Astfel, managerii sunt informati in fiecare minut ce fac angajatii la locul de munca ori daca lipsesc nemotivat de la serviciu.

inapoi la lista articolelor