DEC urmeaza strategia solutiilor complete

30 august 2006

Sursa: eWeek

De peste 15 ani pe piata romaneasca compania DEC preconizeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de peste cinci milioane de dolari, a declarat Ioan Mang, Director General/CEO. Potrivit acestuia, firma se va orienta spre noi directii de business printre care implementarea de solutii de Customer Relationship Management, a solutiilor de urmarire prin GPS, precum si solutii specifice pentru hoteluri.

eWeek Prin ce se diferentiaza compania DEC de alte companii din piata pe segmentele dezvoltarii de solutii IT si productie software?
Ioan Mang

DEC doreste sa le ofere clientilor mai mult decat o implementare de solutie. Politica DEC este de a veni in intampinarea clientilor in sensul eficientizarii afacerii lor. Ne referim astfel fie la obtinerea unui management superior al resurselor umane (pontaj, urmarirea prin GPS a vehicolelor), la eliminarea fraudelor (cu solutiile de ticketing), la sporirea securitatii (supraveghere video, control acces, ticketing) sau la eficientizarea proceselor de activitate (CRM, SFA).

Solutiile oferite partenerilor nostri sunt integral proiectate, implementate si intretinute de DEC. Exista de asemenea posibilitatea integrarii aplicatiilor cu sisteme deja existente (componente ale sistemului contabil, CRM, ERP etc.), acolo unde este cazul. Ca atare, toate solutiile sunt adaptabile si configurabile in functie de specificul activitatii clientului si de dorintele acestuia. Iar aceasta flexibilitate este un atu ce nu poate fi trecut cu vederea.

Un alt plus important pe care il aduce DEC il constituie parteneriatele puternice incheiate cu companii de IT de renume international care recunosc calitatea solutiilor oferite si si-au acordat sprijinul prin programele pe care le promoveaza. Certificarile si aliantele noastre sunt o recunoastere a competentelor si expertizei DEC.

Astfel, aplicatia de pontaj KeyPont este singura aplicatie din Romania verificata de Microsoft si recomandata pentru solutiile de control acces si pontaj. Iar DEC este si Microsoft Gold Certified Partner, ceea ce reprezinta cel mai inalt nivel de parteneriat cu Microsoft. Competentele dobandite de DEC prin care Microsoft recunoaste expertiza, experienta si specializarea companiei respective in furnizarea unui anumit tip de solutii sunt ISV/Software Solutions si Networking Infrastructure Solutions. (La nivel national, compania este una dintre putinele companii IT care detine mai multe compentente si totodata statutul de Gold Certified Partner). DEC detine de asemenea, statutul de Intel Product Integrator si este partener Intel in programul Intel Inside. In acelasi timp, DEC este partener IBM in programul Built On Express si partener Fujitsu Siemens ca membru in clubul Fujitsu Siemens.

 
[...]
eWeek Ce noi proiecte, directii de dezvoltare aveti in vedere?
Ioan Mang

In aceeasi sintagma a "solutiilor complete" oferite clientilor nostri, ne orientam spre lansarea unei noi directii de business: implementarea solutiilor de Customer Relationship Management, care le va inlesni partenerilor nostri desfasurarea activitatii pe modelul de business orientat catre clienti: cum sa-i castige eficient, cum sa creasca satisfactia clientilor, cum sa dezvolte si sa mentina o relatie profitabila si pe termen lung cu clientii noi.

In gama solutiilor IT complete (hardware+software), pregatim si implementam solutia de urmarire prin GPS a flotei de transport, precum si solutia pentru hoteluri de gestiune rezervari si acces camere.

eWeek Cui va adresati? Care sunt clientii pe care ii vizati?
Ioan Mang

Ca o privire de ansamblu, in zona de solutii de securitate ne adresam practic tuturor companiilor private medii si mari, precum si institutiilor de stat. De exemplu, solutia de control acces si pontaj a fost instalata atat in companii cu pana la 100 de angajati, dar si in fabrici si intreprinderi de peste 10.000 de angajati. Am instalat sisteme de supraveghere video atat pentru case de schimb valutar (cu cate 1 sau 2 camere video), dar pe de alta parte, noua ne apartine si cea mai mare solutie de supraveghere video din Romania, cu peste 700 de camere video, 60 de servere de inregistrare si 60 de servere de monitorizare.

Ca si piete atinse, putem vorbi de verticale precum productie (fabrici si intreprinderi), comert distributie, comert retail, firme de logistica si transport, banci, cazinouri, stadioane, partii de ski, stranduri si centre de agrement, hoteluri, constructii.

eWeek Care sunt cei mai importanti clienti ai companiei?
Ioan Mang Prezenta de 15 ani pe piata romaneasca de profil, firma DEC a implementat numeroase solutii de pontaj, control acces si supraveghere video. Am putea vorbi poate mai intai despre cele mai importante solutii realizate de noi, importante nu doar pentru DEC ci si pentru Romania. Am implementat in premiera in Romania, prima solutie de ticketing pentru ski cu tehnologie RFID (Partia Suior, 2004), precum si prima solutie de ticketing pentru stadioane (Stadionul "Dan Paltinisanu", 2005, cu tehnologie RFID). De asemenea, in portofoliul solutiilor proiectate si realizate integral de compania DEC este si cea mai mare solutie de supraveghere video, control acces si pontaj din Romania. Aceasta solutie a fost realizata pentru grupul de firme Transilvania General Import-Export si este o solutie complexa care acopera toate platformele industriale din localitatile Sudrigiu, Rieni si Stei, cu peste 700 de camere video si 60 de servere DVR, conectate prin fibra optica la centrul de monitorizare echipat si el cu 60 de servere de monitorizare. Un software realizat de noi combina supravegherea video cu solutia de control acces si pontaj care cuprinde turnicheti dubli de marime integrala si cititoare biometrice cu proximitate pentru peste 6000 de angajati. Aceasta solutie, proiectata si realizata integral de firma noastra, este cea mai mare solutie de supraveghere video, control acces si pontaj din Romania.
continuare
inapoi la lista articolelor